Supergott bröd o kräksjuka!

Vi klarade oss länge, 2,5 veckor stod vi emot den där kräksjukan som härjat loss rejält på båda tjejernas avdelningar på dagis, men i natt fick vi ge oss.. Noelle blev den första som åkte på den, än så länge är det ingen annan i våran lilla familj som känt av nåt så jag hoppas innerligt att vi klarar oss ifrån den, men antar att den lär komma som ett brev på posten snart..:( Tack o lov verkar det va en lindrig variant, åtminstone i Noelles fall för hon kräktes bara nån gång i morses med o sen har hon tom ätit och druckit ganska bra och fått behålla det med. Sen har hon ju såklart varit trött, vilket är förståligt, men nu på kvällen va febern nästan borta med så vi hoppas att det går åt rätt håll och att vi andra slipper det som sagt, speciellt elicia! Vi vuxna och Noelle kräks ju iaf i en hink eller i toan, men såna där småttingar som elicia kan ju inte alltid kontrollera det hela så där kan det ju komma kräk hur som helst, vart som helst och när som helst.. Inte kul!!!
 
Nog pratat om kräk..:) Här om dagen gjorde jag ett grymt gott kesobröd! Det måste ni bara testa!! Det är ett lchf-bröd utan vanligt mjöl och sånt, så bra om man vill hålla nere på kolhydraterna, men ändå inte sådär "äggigt" som många såna bröd blir. Riktigt, riktigt gott!! Undra om det blir lika gott om man fryser det? Eller hur länge det håller sig i skafferiet? Eller ska det kanske va i kylen, me tanke på keson..? Nån lchf:are som har koll på detta? Eller nån annan me för den delen..:)
 
Såååå gott!!!!!!😋
 
Här kommer receptet, som jag tagit från 56kilo-bloggen.
 
 
56kilos goda kesobröd ⎟ Low Carb ⎟ LCHF
Portioner: 4
 
Ingredienser
  1. 3 ägg
  2. 1/2 liten burk keso (125 gram)
  3. 3 msk kokosmjöl
  4. 4 msk mandelmjöl
  5. (om du är nötallergiker ta 5 msk kokosmjöl istället)
  6. 1 msk fiberhusk
  7. 2 tsk bakpulver
  8. 1 msk deodoriserat smält kokosfett eller annan neutral olja
  9. 1 nypa salt
  10. Addera till 1 dl chiafrön eller hackade nötter/frön om du vill ha ett bröd med lite mer tuggmotstånd. (Jag hade chiafrön, solroskärnor, linfrön och hackade hasselnötter i smeten och sen sesamfrön uppepå)
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer.
  3. Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med.
  4. Fördela den fasta degen på bakpappersklädd plåt. (Platta inte till det för mycket för då blir det svårt att dela frallorna på mitten)
  5. Strö eventuellt vallmofrön / chiafrön på.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
  7. Skär sedan i 4 bitar.
  8. Gott även att rosta!
Noteringar
  1. 195 kcal ⎟12,1 g protein⎟3.1 g kolhydrater ⎟13.6 g fett per portion
 
Fettisdagen idag me, alltid är det nån sån där dag.. Haha! Har ni ätit många temlor idag?:) Va även pannkakans dag hörde jag, men jag har varken ätit semla eller pannkaka.. Semla är faktiskt, trot eller ej, en sötsak som jag inte gillar alls! Jag gillar inte såna tråkiga, torra bullar, inte grädde i större mängder o inte mandelmassa.. Ni förstår ju, ingen kombo i Josefins smak! Hehe! Vaniljkräm i gör ju att det blir bättre, men nä, tar helt klart hellre nå annat! Pannkakor däremot är ju himla gott, men har inte blivit nåra såna heller.. Får ta o fixa det nån dag snart!:) 
 
Tjejerna lunchade i Noelles rum, roligare än att sitta där man brukar såklart..:)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0