Budapest

Första dagen i Budapest har bjudit på strålande sol o 20-22 grader, perfekt helt enkelt! Skulle bli lite sämre imorn o på måndag så vi har sett till att ta vara på strålarna idag..:) Just nu ligger vi dock på hotellet o vilar lite efter en sightseeing-dag sär vi bla sett parlamentet och varit uppe vid ett slott med riktigt härlig utsikt över staden! Riktigt fin stad för övrigt, det vi sett hittills. Gör mycket när floden går igenom och med alla fina broar osv.. Viskan är ju väldigt fin i Borås med, men blir lite mäktigare med en som Donau..;)
Vi satte oss i en park och testade langos, nån form av ungersk streetfood som faktiskt va riktigt god! Sen blev det lite drinkar uppe på en restaurang vid slottet, lite bussåkning (dom har såna där bussar man bara kan hoppa på och av lite här o var, riktigt smidigt när man ska längre bort eller bara är trött o benen!;)) och så besökte vi en marknad som hade stängt precis när vi väl lyckades ta oss dit... Hur typiskt va inte de?!? Suck.. Men men, kommer ju fler dagar.. 
 
Parlamentet med härliga blommor framför!:)
 
Oxå parlamenetet...
 
Vackert...:) 
 
På väg upp mot slottet..:)
 
Uppe!:)
 
😋🍹
 
Kedjebron
 
Massa betongskor längs flodkanten till minne av de som sköts med pilar vid nåt slag under kriget på 1940-talet..:(
 
Fina micko på bussen!😘
 
Nu vilar vi som sagt lite innan det är dags att bege sig ut för att hitta en go restaurang! Är det nån som varit i Budapest o har några tips på sevärdheter, restauranger eller nåt annat, så hojta till vettja!!:)
kram så länge!!
RSS 2.0